“Koirie ne koirie moro, we doen het zakelijk nu”

“Alles wordt verhoogd; beetjes bij beetjes wordt alles uit onze portemonnee weggerukt. Binnenkort ga ik niet eens ondergoed meer kunnen kopen, zelfs dat is te duur”, zegt een burger tegenover de krant. Veel burgers kregen gisteren de schrik van de benzineverhoging. Dat was ook over straat te merken. “Koirie ne koirie moro, we doen het zakelijk nu.” Een andere burger, Glenn, gaf aan dat men normaliter tegen twee uur al een enorme file over straat kon verwachten, nu de bussen ook rijden. Volgens Glenn moet er eerst een goed overzicht gemaakt worden van zaken, voor er stappen ondernomen worden. “Een verhoging geeft aanleiding om alles te verhogen in het land en dat kan niet. Er zijn mensen die dagelijks nog struggelen en huilen van wat zij moeten eten, omdat zij geen geld op zak hebben. Als de prijzen verhoogd worden dan is het afgelopen voor de zwakkeren. De mensen die door het virus gevallen zijn en denken om weer op te staan om weer te starten en een leven op te bouwen, worden ook weer naar beneden gedrukt. Ik hoop dat er toch weer over nagedacht wordt, want anders hebben we in plaats van gelukkige burgers huilende burgers in het land. Dit is helemaal geen teken van opbouwen”, aldus de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!