Bushouders opgeschrikt door abrupte verhoging benzineprijs

PLO gaat nieuwe kostencalculatie indienen; nieuwe tarieven na 1 dag compleet achterhaald

Na maandenlange onderhandelingen tussen PLO en het Transportministerie over de tariefaanpassing, blijkt dat de nieuwe tarieven na 1 dag compleet achterhaald zijn. De dieselprijs is vanaf 22 september van SRD 7 opgeschroefd naar SRD 10.04 (Gow2), SRD 10.67 (SOL) en SRD 10.55 (RBE), terwijl de prijzen voor een particuliere busrit berekend is op de oude dieselprijs van SRD 7. Rawien Bajnath van PLO zegt aan Dagblad Suriname dat de TCT-minister, Albert Jubithana, tijdens de onderhandelingen helemaal niet gewezen heeft op de exorbitante stijging van de benzineprijs, die in één hap gepresenteerd zou worden. “Het is vervelend om de tarieven om de haverklap aan te passen.” PLO is vanwege de ontstane situatie genoodzaakt om een nieuwe kostencalculatie in te dienen bij de minister. Dinsdagavond heeft PLO een interne vergadering belegd om hierover te praten. Het was voor de bussector en personen, die afhankelijk zijn van het busvervoer, een grote opluchting dat de bussen na ongeveer 6 maanden weer mochten rijden. Na 1 dag ziet de situatie er weer onzeker uit.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: