Surinaams luchtruim gaat volgende week open voor Nederland en Curaçao

Goed ingelichte bronnen hebben Dagblad Suriname te kennen gegeven dat volgende week maandag het luchtruim opengesteld wordt voor commerciële vluchten van en naar Nederland en Curaçao. Dit zou in lijn zijn met de geleidelijke normalisatie, die middels diverse Covid-19 protocollen bereikt moet worden. SLM-directeur Radjesh Radjkoemar geeft desgevraagd te kennen aan Dagblad Suriname dat hij niet wenst in te gaan op deze kwestie. Een commissie van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme is hiermee belast. De SLM staat wel klaar om in te spelen zodra het luchtruim opengaat.

Ruim een maand geleden gaf president Santokhi aan tegenover de Communicatie Dienst Suriname dat de openstelling van het luchtruim eminent was. Echter werd daartegen besloten, omdat het aantal Covid-19 gevallen sterke stijgingen vertoonden. Toen werden de maatregelen verscherpt en er kwam een total lockdown in het weekend. Nu een maand verder vertonen de Covid-19 gevallen sterke dalingen en inmiddels zijn er meer dan 10 protocollen in werking getreden  voor verschillende sectoren. Het Surinaams luchtruim werd vanaf 00.00 uur op 14 maart 2020 gesloten voor reizigers. Dat komt neer op 191 dagen. Sindsdien zijn er honderden repatrianten teruggehaald uit vele landen. Alle ingezetenen die terugkeerden, moesten 14 dagen in quarantaine. Ook zijn er niet-ingezeten het land uitgegaan. Cargovluchten werden wel uitgevoerd. Volgens informatie die Dagblad Suriname heeft verkregen, blijft het luchtruim voorlopig gesloten voor vluchten van en naar de Verenigde Staten.  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: