Ruim 50 % salarisverhoging voor ambtenaren

Ambtenaren zullen vanaf oktober een verhoging van bijkans 50% op hun salarissen merken. Dat bevestigt bestuurslid van de CLO Michael Miskin tegenover Dagblad Suriname. Miskin heeft een gesprek gehad met president Chan Santokhi, waarbij is ingegaan op de 20% twk-regeling die de vorige regering onder leiding van Bouterse in juni 2020 overeenkwam met de CLO. Deze twk-regeling was voor het laatst eind juni betaald, daarna was het stopgezet. Miskin wees de president erop dat deze regeling in een missive is opgenomen en dat het niet zonder meer gestopt kan worden. Uiteindelijk is afgesproken dat de twk na september zal worden voortgezet. Daarnaast krijgen de ambtenaren nog eens 25% op hun salarissen vanwege de nieuwe loonreeks die 1 oktober ingaat. “Vanuit de loonreeks van 2018 bekeken, lijkt het op een 50% verhoging, maar het gaat slechts om de twk plus de 25% loonsverhoging”, aldus Miskin. Hij beaamt dat de nieuwe loonreeks een extra druk legt op het krappe budget van de regering, maar vindt dat de vakbeweging de belangen van de ambtenaren moet behartigen. “Laten we ook eerlijk zijn. De kosten van levensonderhoud zijn enorm gestegen, vooral in de periode vanaf 2018 tot 2020. Ook is de regering van plan om impopulaire maatregelen te treffen, waarbij de ambtenaren als eerste zullen worden getroffen”, aldus de vakbondsman.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: