‘Geen enkele slager in Paramaribo maakt winst op rundvlees’

“Er is op dit moment geen enkele slager in Paramaribo die winst maakt op rundvlees”, zegt Peter Nurmohamed, slager op de Centrale Markt. Merendeels komt dat door de economische situatie in het land en ook nog de uitbraak van Covid-19. Als islamitische slager verkoopt hij uitsluitend rundvlees. Een pond schijf met been of soepvlees kost momenteel SRD 40, terwijl een pond biefstuk SRD 50 per pond kost. In 2018 kostte een kilo rundvlees nog rond de SRD 43 en SRD 47. “De slachtkosten alleen zijn SRD 370. Dan praten we niet eens over koelfaciliteiten per dag en het schoonmaken van de darmen. Wij van de markt hebben geen koelcellen waar wij het vlees kunnen opslaan”, vertelt Nurmohamed. De slager vertelt dat hij daarom voornemens is om een brief te schrijven naar het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) en de districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost om zijn vergunning niet meer te laten verlengen. “Omdat ik op verlies draai. Negatief”, benadrukt hij. De slager, wiens vergunning in december vervalt, stelt het beu te zijn dat nog niets gerealiseerd kan worden. Nurmohamed stelt dat islamitische slagers, die uitsluitend in rundvlees handelen, slechts gebruik kunnen maken van slachthuis Surbeef. “En Surbeef slacht slechts twee keren in een week. Dat is op de maandag en donderdag. Hoe moeten wij als slagers nu doen?”, stelt hij.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: