Minister Levens: “De bedoeling is dat we naar mulo A, B, C, D, E, F, G gaan”

De onderwijsminister Marie Levens had al kenbaar gemaakt dat er naast de A en B-richting op de mulo een C-richting wordt toegevoegd. Op haar persconferentie op donderdag liet de minister weten dat de vernieuwing niet blijft bij het aanbieden van slechts één nieuwe richting. “De bedoeling is dat we naar mulo A, B, C, D, E, F, G gaan. Dat betekent: er komen in de toekomst profielen. Het is een oefening die we nu doen; de C-richting is een nieuw profiel”, voegde de minister daaraan toe. Jaar in jaar uit waren er slechts 2 richtingen op de mulo. Richting A staat meer bekend als de handelsrichting, terwijl de B-richting gekenmerkt wordt door wiskunde en natuurkunde.

“De C-richting van mulo is een nieuwe keus die we geven. Je hebt een heleboel leerlingen die noch de A noch de B richting willen. Voor hen hebben we een richting ontwikkeld die heet ‘Mens, maatschappij en talen’, waar ook ICT een belangrijk vak wordt.” Volgens Levens is er een onderzoek gedaan onder circa 2.000 muloleerlingen waaruit gebleken is dat er animo is voor de C-richting. Vanuit het onderwijsveld werden er opmerkingen gemaakt over de aansluiting op het vervolgonderwijs op vos. De minister ziet geen problemen met de doorstroming van leerlingen die uit de C-richting komen. “Als je van mulo C komt dan ga je naar 3-jarig havo, daarna ga je naar de lerarenopleiding of PTC of een andere hbo-opleiding. Er is dus een vervolg voor de leerlingen van de C-richting.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: