“Wij moeten steeds meer verdragen in plaats van meer verdienen”

Het is nu definitief dat de bustarieven zijn verhoogd.  Naar aanleiding hiervan zijn er gesprekken gevoerd met enkele burgers. De burgers vragen zich af wat zij nu moeten doen. “Alles wordt met de dag verhoogd”, zegt Urel. De busprijs was van SRD 1 naar SRD 1,25 en dan weer naar SRD  1,85 en nu hoor ik dat het verhoogd is SRD 5. In een dag pak ik al 6 bussen om de stad in te komen, mijn kind bij de oppas af te zetten en dan naar het werk te gaan en dan weer omgekeerd. In een week pak ik dus in totaal 30 bussen. Voor de 4 bussen betaal ik dan per week SRD 200 nu. Voor de andere 2 bussen weet ik ook nog niet wat het tarief is. Hoe ga ik het nu overleven als alleenstaande? Hoe doen mensen dan met meer kinderen, die geen vervoer hebben?”, zegt zij.

De beslissing om de bustarieven te verhogen, is genomen om de subsidies af te schaffen of te doen minimaliseren. De reële kostprijs, berekend op vervoer van 25 personen, komt neer op SRD 4,82 voor een stadsrit. De bushouders mogen nu slechts 20 personen vervoeren met in achtneming van de Covid-19 protocollen. Dan komt de prijs op SRD 5 per persoon voor een stadsrit. Een andere burger geeft aan dat het steeds erger wordt in het land. “Nu de school begint, heb je meer uitgaven als ouders. Het begon bij de koers, dan prijsverhoging van levensmiddelen, verhoging van educatiekosten, materiaal voor school, uniform, onderhoudsproducten en nu ook nog het vervoer. Maar er wordt niet gesproken over verhoging van salarissen”, benadrukt de burger. “Wij moeten steeds meer verdragen in plaats van meer verdienen. Ik hoop dat het zo snel mogelijk goed wordt, want zo gaat het erger worden in het land. Er gaan meer mensen op straat belanden.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: