Buurtbewoners vragen aandacht voor bouwvallige woning De Boerbuitenweg

Dit gebouw aan de Boerbuitenweg no. 49 staat al jaren op instorten en zorgt voor gevaar voor omstanders en buurtbewoners. Wie de eigenaar van het pand is, is bij niemand bekend, terwijl het terrein ook zwaar verwaarloosd is. Een buurtbewoner vertelt dat enkele dagen terug nog een houten balk van de woning is losgeraakt en naar beneden is gedonderd. “Alles van het gebouw is al zwak, want ook een ander stuk is naar beneden gevallen. Ze vallen aan de zijkanten. Wij hebben ook last van ratten en houtluizen”, aldus een bewoner van een woning in de directe omgeving. Zij vertelt dat zij al acht jaren in haar huis woont en sinds haar verhuizing op dat adres de woning ernaast in zo een toestand heeft gezien. Alleen is de situatie nu enkele jaren erna veel slechter geworden. Eerst viel de schutting om. De vrouw vertelt dat zij lang terug nog een manspersoon, de vermoedelijke eigenaar van het pand, daar op de locatie heeft gezien. “Hij is één keer daar gekomen, een oude man. Ik denk dat hij van Curaçao is. Dat is al meer dan drie jaren geleden. Ik hoorde dat het om een familieboedel ging en dat hij die zaak heeft gewonnen”, aldus de buurtbewoner. Zij en haar man hopen dat deze bouwvallige woning zo snel als mogelijk wordt aangepakt.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: