Internationale Dag van de Vrede, 21 september 2020

Vrede, droom of werkelijkheid?

Steeds meer mensen voelen intuïtief aan dat er meer is dan datgene wat de materiële wereld te bieden heeft. Diep van binnen ontstaat het gevoel, dat het leven veel meer is dan alleen maar in de behoefte te voorzien van zintuigelijk genot en dat de diepere waarde van het leven vanuit een andere dimensie wordt aangestuurd. De zoektocht naar waarheid over zichzelf en de wereld is voor velen niet vreemd meer…

Vele spirituele guru’s hebben het idee – dat de ware menselijke natuur er één van vrede is – , aan degenen die daarin geïnteresseerd waren overgebracht. Zelfs de meest vredeloze persoon zoekt – ondanks alle mentale verwarring, wild gedrag of uitspattingen – naar momenten van rust en vrede. Ergens is er toch een dieper bewustzijn, een innerlijk rustpunt, een kalme plek waar vrede heerst: die innerlijke vrede, de meest reële beleving, waar velen naar op zoek zijn.

Hoe kunnen we nu weten dat vrede echt onze oorspronkelijke natuur is?? De enige manier om dit te doen is niet alleen erin te geloven, maar er ook mee aan de slag te gaan. Hierbij kunnen de volgende zeven stappen helpen:

1.      Hoor ‘t

De eerste stap is het luisteren naar diepere waarheden over jezelf. Niet alleen de woorden verstaan, maar luisteren met je hart: vrede is jouw ware natuur.

 2.      Denk ‘t

Creëer heel bewust de gedachte, zodat het iets persoonlijks wordt en schenk er dan bewust aandacht aan: Ik ben vrede, vrede is mijn ware natuur. 

3.      Zie ‘t

Hoe meer je je deze gedachte toe-eigent, des te meer het voor je gaat leven en je niet naar alle richtingen getrokken wordt.

4.      Voel ‘t

Houd jezelf deze gedachte steeds opnieuw voor en je zult merken dat het geleidelijk aan dieper in het bewustzijn wegzakt. Net als wanneer je een duik neemt in de oceaan: hoe dieper je gaat, des te stiller het wordt. In plaats van vrede te denken, begin je het te voelen… je raakt nauwer verbonden met je diepere zelf, met je ware natuur…

 5.      Weet ‘t

Op het moment dat je het voelt, weet je ook dat je diep van binnen vrede bent; je voelt een diepe verbondenheid met je ware zelf!

 6.      Wees ‘t

Hoe vaker je dit oefent, hoe gemakkelijker het wordt om de schakeling te maken naar je ware, natuurlijke staat van vrede. Het vertrouwen dat je dat bént, neemt steeds meer toe en je begrijpt ook dat deze staat van vrede je niet in de steek laat. Vrede, die de basis vormt voor jouw stabiliteit en de basis is van de kracht die nodig is om met mensen en situaties te kunnen omgaan.

7.      Leef ‘t

Zodra je aan de rust en kalmte gewend raakt, zal dit jouw innerlijke wereld veranderen en daarmee ook jouw blik naar de wereld daarbuiten. Je zal kiezen voor nieuwheid en frisheid en niet langer oor hebben voor alle negativiteit. In het gezelschap van de waarheid, jouw waarheid, je ware zelf …

Vrede wordt echt… je moet het slechts ervaren!!

BRAHMA KUMARIS SPIRITUELE ORGANISATIE      

Naar BK Mike George “Clear Thinking”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: