21 september: Internationale Dag van de Vrede

Geef jezelf het KADO van VREDE

19 september

Echte vrede is innerlijke stilte, waarin positieve gedachten, zuivere gevoelens en goede wensen een plaats hebben. Vrede brengt tevredenheid, geluk, liefde, gelukzaligheid, tolerantie en andere deugden met zich mee. Het terugbrengen van deze innerlijke staat kan het leven van tegenwoordig, dat gekenmerkt wordt door gejaagdheid, onrust en stress, haar schoonheid teruggeven. Vrede te blijven ervaren, zelfs ten tijde van de grootste opschudding wordt mogelijk door spirituele kennis van de ziel en de bron, de Allerhoogste Ziel.

20 september

Vrede en boosheid zijn elkaars tegenpolen. Gebruik geen boosheid: niet in je gedachten, niet in je woorden en ook niet in je daden of acties. Zelfs een klein beetje irritatie is boosheid. Dat zal je tegen houden om vrede te ervaren. En dus “check” en “change”.

21 september

De kortste weg naar vrede is vrij van woorden en het ligt vlak voor ons. Dit pad is de stille verbinding met de hoogste kracht, de zuiverste ziel – met de Ene. Vrede heeft spirituele kracht nodig – om het waar te maken, om het sterk te maken, om het blijvend te houden.

Het maakt niet uit welke naam wij voor Hem gebruiken, wij moeten met onze gedachten, met onze harten en met ons bewustzijn op Hem gericht zijn.

Dat is de eerste stap naar Vrede. Dat is waar het begint.

22 september

Vrede is zuivere waardering vanuit een oprecht hart. Het is kijken naar dat wat goed is en niet wat “verkeerd” is. Vrede is wanneer je beseft dat je je niet hoeft te verzetten. Je moet alleen je inspiratie vinden om de wereld – die JOU nodig heeft – te veranderen.

23 september

Vredeis innerlijke stilte gevuld met de kracht van waarheid. Vrede begint bij elk van ons. Vrede bestaat uit positieve gedachten, zuivere gevoelens en goede wensen. Vrede is de oorspronkelijke aard van de ziel. Vrede is van binnen en we moeten het exploreren. Het is nergens buiten te krijgen.

24 september

Bewustwording van de energie van de ziel, Godsbewustzijn en het ontwikkelen van een persoonlijke ervaring van God brengen vrede in de wereld. Iedereen kan vrede binnen in zichzelf terugvinden; niet alleen door meditatie, maar ook door vredevolle acties uit te voeren. Door vredevolle handelingen wordt vrede een natuurlijke staat van “zijn”, dat zich in de wereld verspreidt.

25 september

Er is een aangeboren spiritueel verlangen voor vrede binnen elk een van ons, waardoor op een natuurlijke manier gevoelens van genade, liefde en vriendschap omhoog komen. Vrede is een reflectie van een spiritueel bewustzijn, welke een belofte van een holistische visie voor de toekomst omvat. Als medereizigers in de wereld, zouden wij de verantwoordelijkheid moeten dragen om afstand te doen van onze haat en angst, zodat we meer kunnen gaan begrijpen en vrij kunnen komen van de onwetendheid, die ons van elkaar scheidt.

26 september

Vrede is luisteren en niet oordelen. Vrede betekent iemand een hand toereiken ook al zou het gemakkelijker zijn om weg te lopen. Vrede is samenwerken en geen concurrentie. Het is goed voor jezelf zorgen, niet jezelf pijnigen. Vrede is kiezen voor stilte en niet voor nutteloos argumenteren.

27 september

Iedere morgen voordat de dag begint, laat mij stil zitten en in die stilte het zaad van vrede zaaien. Vrede is harmonie en balans. Vrede is vrijheid – vrij zijn van de last van negativiteit en verspilling. Laat vrede in mij haar thuis vinden. Vrede is mijn oorspronkelijke kracht, het is de eeuwige kalmte van mijn wezen/bestaan. Laat mijn eerste gedachte van de dag simpelweg vredevol zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: