Waarnemend directrice RGD Gopal uit functie ontheven

De waarnemend directrice bij de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD), Sebitadebie Gopal, is donderdag ontheven uit haar functie. Dit bevestigt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid tegenover Dagblad Suriname. Ook de onderdirecteur Financiën Clyde Starke van de RGD is ontheven.

De ontheffing is verricht ‘per besluit van de regering vanwege gewijzigde beleidsinzichten’, aldus Ramadhin. 

Gopal stond sinds 17 april 2019 aan het roer van de RGD. Daarvoor was ze werkzaam op de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Sport- en Jeugdzaken en op het Kabinet van de President. Ze heeft Milieu Wetenschappen gestudeerd aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. 

Bij haar indiensttreding zei ze: ‘Mijn doel is met de hele RGD-familie de eerstelijnsgezondheidszorg efficiënter en toegankelijker maken voor een ieder.’

Medio april vorig jaar was er al het nodige rumoer rond een paar onderdirecteuren bij de RGD. De vakbond eiste destijds dat drie van hen zouden worden vervangen. ‘Deze hebben zich in een korte tijd van hun slechte kant laten zien, met ondersteuning van ten minste een manager, namelijk Clyde Starke’, zei de bond destijds. Volgens de bond waren er verschillende ontwikkelingen geweest binnen de gezondheidsdienst, waarin stoelendansen of vechten om posities centraal stonden. ‘De situatie is ontstaan sedert de komst van de onderdirecteuren Ariadne Colli en Reita Hasnoe’, zo stelde de vakbond.

In hoeverre nu werkelijk ‘gewijzigde beleidsinzichten’ ten grondslag hebben gelegen van de ontheffing is onduidelijk. De regering hanteert graag deze tot cliché verworden woorden bij ontheffingen van ambtenaren uit functies.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: