VSB-voorzitter over de verslechterde economie

De grondoorzaak van onze huidige verslechterde economische situatie is het gevolg van de beleidsvoering van de afgelopen 10 jaar, liet Bryan Renten afgelopen maandag weten in het programma Econotori. Niet uit te sluiten valt dat deze lijn in principe al 20 jaar terug is ingezet, omdat de diversificatie van de economie niet goed gelukt is. Renten wees er echter op dat het zwaartepunt van de crisis aan de afgelopen 10 jaar ligt. De koers omlaag krijgen, is nu niet een reële optie.  Het stabiliseren van de koers heeft prioriteit, waarna aan productiviteit moet worden gewerkt. “We hebben binnen het Caribisch gebied de laagste productiviteit”, deelde Renten mee. “Dat betekent dat we per individu te weinig verdienen in vergelijking met andere landen. Eén van de verbeterpunten is dat we als land zorgen voor meer werkgelegenheid en betere salariëring, zodat de focus niet zal liggen op de koers maar op het besteedbaar inkomen.” Vanuit die optiek zal dan de vraag eerder zijn: “wat kan ik kopen met het geld wat ik verdien?”. Bedrijven verkeren in de huidige omstandigheden met schommelende koersen in zwaar weer en hebben dan ook in tijden van stabiliteit goede resultaten geboekt. Bonafide bedrijven zijn er niet bij gebaat om de prijzen op te schroeven, omdat het niet mogelijk is om deze lijn voort te blijven zetten.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: