Nydia Breeveld: Covid grote spelbreker van nieuw editie Got Talent

Nydia Breeveld is belast geworden met schrijven en produceren van de inmiddels zo populaire talentenjacht genaamd Got Talent. Dagblad Suriname verneemt het volgende hierover van Nydia. In 2007 werd zij benaderd door Ferranto Dongor. Hij had een idee en hij wilde dat het uitgewerkt moest worden. Het ging om een talentenjacht op het gebied van zang, dans, acteren en sport & spel. Een toffe klus, want hoe breng je dat allemaal bij elkaar. De opdracht was duidelijk er moest een show komen voor de scholieren. Zij is toen gaan schrijven. Langzaam maar zeker kwam het concept van Got Talent naar voren zoals het er nu uitziet. De deal was: Nydia schrijft het project en daarna zal Telesur bepalen wie het mag uitvoeren. Zij kreeg daarna de kans om Got Talent ook te mogen produceren. Ze formeerde een team met enthousiaste medewerkers en in 2008 begon de eerste reeks van shows in de Amos sporthal. Een televisieshow, maar tegelijk een event waarbij het publiek de live opname kon bijwonen.

“Het was immense taak. Behalve dat je super talentvolle jongeren moest disciplineren, sturen en richten, moest je ook ervoor zorgen dat de show een hoog entertainment gehalte had. Het heeft wat moeite gekost om 7 scholen bereid te vinden om mee te doen aan de eerste reeks. De deelnemers moesten immers hun vakantie opofferen. Bij de eerste show stonden zij voor een vrijwel lege zaal. Maar “the word was spread”. Bij de tweede show werd het iets drukker en bij de 5de show was het zo druk dat de Brandweer enkele malen dreigde de show stop te zetten. Wow, het was boven mijn verwachting en het werd duidelijk dat Got Talent een succes was. Tot 2011 mocht ik de show jaarlijks produceren. Daarna werd door de opdrachtgever besloten om met een andere producer in zee te gaan. In 2015 kwam die samenwerking tot een einde en werd ik in 2016 benaderd om een nieuwe formule te bedenken. Ik gaf aan dat de formule een “winning formula” is en dat ik die niet zou veranderen. (Never change a winning team).  Er is over nagedacht en 2 jaar later mocht ik weer de productie van Got Talent 2019 op me nemen”

Huidige situatie COVID-19

“Na 7 jaar Got Talent weer produceren was wel even wennen. Er is veel veranderd, de kandidaten zijn anders gemotiveerd dan 7 jaar geleden. Iedereen wist al wat er van het team verwacht werd. We hebben daardoor natuurlijk een toffe tijd gehad. Uiteindelijk is toch weer een geweldig product neergezet als je het publiek en de kritieken mag geloven. En we waren ready voor het volgend jaar! We zijn begonnen met de evaluatie en het plannen om op tijd te starten. De voorbereidingen voor elk Got Talent nemen minstens een jaar in beslag. We hebben de scholen benaderd afspraken gemaakt om langs te gaan voor de motivatie en toen kwam Covid helaas als grote spelbreker. Het is jammer natuurlijk omdat Got Talent, behalve dat het een leuke gezellige vakantie bezigheid is, het ook een goede leerweg is voor de kandidaten die mee moeten doen met de show. Ze leren met een strakke tijdsplanning om te gaan, hun creativiteit wordt op vele manieren geprikkeld, ze leren budgetteren, ze leren samenwerken en ook te verdragen van elkaar. Dit allemaal en nog veel meer terwijl ze hun vakantie compleet opgeven. Je moet dedicated zijn om dit te kunnen. We hopen allemaal dat alles weer normaal wordt. Intussen: lets love and respect each other in deze zware tijd en hopen op betere tijden” aldus Nydia Breeveld.

Khoesiaal P. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: