Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize K. had had kip uit de oven;

Huize M. had bulgur, dagublad en masala vis (jarabaka);

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn: kip uit de oven, bulgur, dagublad en masala vis (jarabaka)

Recept: Bakkejauw

Ingredienten: 300 gram kabeljauw filet; 2 rijpe tomaten; 2 theelepels tomatenpuree; 3 teentjes knoflook; 1 ui; 1/2 takje selderij; 1/2 theelepel suiker; olie.

Bereiding: Laat de kabeljauw minimaal 6 uren in water weken. Pluis de kabeljauw, spoel die in een vergiet en knijp het overtollig vocht eruit. Snij knoflook en selderij fijn. Snij de ui en tomaten in iets grotere stukken. Verhit 5-6 eetlepels olie in een wok of pan. Voeg de kabeljauw en knoflook toe en bak ze halfgaar. Voeg daarna de ui, suiker en tomatenpuree toe. Goed mengen en zonder deksel op laag vuur gaar bakken. Meng aan het eind de gesneden selderij door de bakkeljauw.

 (Bron: suricepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: