Gouden Huwelijk echtpaar Djamiel Ahmad Ashruf en Ursila Nisagatoen Salamat

Op 12 september vierde het echtpaar Djamiel Ahmad Ashruf en Ursila  Nisagatoen Salamat hun gouden huwelijksfeest. Deze huwelijksverjaardag werd vanwege de heersende coronavirus-omstandigheden in klein verband gevierd,samen met kinderen en kleinkinderen. Het echtpaar heeft 4 kinderen (waarvan een tot hoger leven is opgeroepen), 8 kleinkinderen en een achterkleinkind.

Meerdere hoogtepunten

Het echtpaar dat zich gezegend voelt, viert in 2020 behalve hun gouden huwelijk ook de 70ste geboortedag van echtgenote Ursila en het 45-jarig bestaan van het welbekende familiebedrijf “Garage Ashruf”. Jubilaris Ashruf: “De ethiek van mijn familie heeft het moslimgeloof als grondslag. Een goede verstandhouding heeft het huwelijk doen groeien en bloeien. Verdraagzaamheid, vriendelijkheid, liefde, geduld, tolerantie en eerlijkheid waren de orde van de dag. Wij kennen geen ongezonde jaloezie en hebzucht. Wat niet wil zeggen, dat ons samenzijn van een leien dakje is gegaan.  Ursila en ik hebben ondernemerszin van onze families meegekregen. Haar ouders waren eigenaar van het bekende Transportbedrijf Road Master. Mijn vader werkte als karreman. Had een wit paard (Merry). Ik was een tiener toen hij de handel inging.”

Met de wil van de Almachtige

“Deze eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat wij vandaag de dag stevig op onze benen staan. Wij hebben hard gewerkt om in ons levensonderhoud te voorzien, onze kinderen te voeden en hen ook op een gepaste wijze op te voeden. En ik mag met trots zeggen, dat het ons met de wil van de Almachtige aardig is gelukt. De ethiek van mijn familie gebaseerd op het moslimgeloof en dit principe heeft ons naar volle tevredenheid geestelijk verrijkt. Ons familiebedrijf, Garage Ashruf, plukt tot de dag van vandaag nog steeds ook goede vruchten van deze bevorderlijke levensstijl.”

Suriname onafhankelijk

Garage Ashruf kan niet los worden gezien van de staatkundige onafhankelijkheid van Suriname. De oprichters raakten bezield van de Srefidensi gedachte. In de onafhankelijkheidsmaand november begon Djamiel met 1 auto, een Paramaribo – Zanderij airportservice. Van 1982 tot en met 1986 werden passagiers heen en terug vervoerd van Paramaribo naar Cayenne (vliegveld Rachambeau) in Frans-Guyana.

Succes

De ondernemende familie boekte dankzij haar klanten heel veel succes. De dienstverlening werd geleidelijk aan, naar gelang de behoefte daartoe zich voordeed, uitgebreid. Het bedrijf importeert momenteel zelf ook auto’s. Er is hiervoor een showroom voor voertuigen die te koop worden aangeboden, men verhuurt auto’s en er is ook een autosloperij. Onlangs is er ook nog een aanvang gemaakt met toeristentours naar Frans-Guyana.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: