Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize G. had aardappels en vermicelli;

Huize H. had steak in kaisoi;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn: vermicelli en steak in kaisoi

Recept: barbeque kip

Ingredienten voor barbeque kip: 1 kilo kipdelen; 200 ml zoute sojasaus; 1 grote ui; 5 teentjes knoflook; 1 eetlepel geraspte gember; 1 eetlepel tomatenpuree; 4 eetlepels suiker; 1 theelepel ketoembar.

Bereiding: Maal de ui en knoflook heel fijn. Meng alle ingrediënten en de kipdelen in een grote bak. Laat het geheel minimaal 6 uurtjes intrekken. Daarna het vlees op een BBQ gaar roosteren. Vaak keren om aanbranden te voorkomen. Tijdens het BBQ-en de kipdelen elke 10 minuten insmeren met de saus. Serveren met pinda- en/of sojasambal.

(Bron: suricepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: