Zware aanrijdingen schokken Commewijne

Twee zware aanrijdingen achter elkaar hebben Commewijne afgelopen week opgeschrikt. De eerste aanrijding vond donderdagavond plaats, waarbij een wagen in tweeën brak. De tweede aanrijding was binnen 24 uur, waarbij er een dode viel en drie gewonden. Beide aanrijdingen vonden plaats op dezelfde locatie, namelijk te Peperpot Meerzorg.  In beide gevallen hebben de automobilisten keihard gereden, bevestigt de districtscommissaris van Commewijne, Mohamedsafiek Radjab, tegenover Dagblad Suriname. Het gebied heeft geen goede straatverlichting. De dc vermoedt dat het ontbreken van goede straatverlichting ook parten heeft gespeeld. “Ik ben van plan om de NV Energie Bedrijven Suriname te vragen voor straatverlichting in dit gebied. Maar ik wil mensen ook op het hart drukken om niet zo hard te rijden in het verkeer.” De dc zegt dat door de avondklok weggebruikers harder rijden dan normaal, alleen omdat ze bang zijn dat ze de brug niet voor acht uur in de avond kunnen oversteken. “Laat is laat. Je kan er niets aan doen. Laat zijn betekent niet dat je harder moet gaan rijden. Besef je niet dat je het leven van andere mensen in gevaar brengt?”, vraagt de dc. Hij vraagt de burgerij om zich te gedragen in het verkeer. “Ook u heeft een verantwoordelijkheid. Rijd u rustig en brengt u het leven van andere mensen niet in gevaar”, roept de dc op.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: