Suriname leeft in het duister

Het kruispunt Hofstraat en Drambrandersgracht is een permanente vuilstortplaats. Buurtbewoners en Albina-taxichauffeurs beschuldigen elkaar over en weer van milieuvervuiling. Een chauffeur, die een lege pak sigaretten roekeloos op straat wierp, zegt: “Wij worden ervan beschuldigd dat wij vuil op de hoek storten. Maar dat is een leugen. Wij gebruiken geen matrassen. Het is overduidelijk dat de buren de zondaren zijn.”

A no mi

Een buurbewoner geconfronteerd met de beschuldiging van een Albina-taxichauffeur: “U mag aan wie u maar wil vragen wie de hoek als vuilstortplaats gebruikt. Het antwoord zal ongetwijfeld zijn ‘a no mi’. Ik kan niet ontkennen dat buurtbewoners ook bijdragen aan de lelijke en ongezonde situatie in de buurt. Maar de chauffeur probeert zichzelf en zijn collega’s schoon te praten. Maar de restaurantbakje, de petflessen, cups en zakjes die 90% van de troep uitmaken, komen echt niet van de buurtbewoners.”

Als een dief in de nacht

“Suriname leeft in het duister. Het is opvallend dat je overdag haast nooit iemand vuil zal zien storten. De kwalijke praktijk wordt als een dief in de nacht  gepleegd. Dat bewijst dat de overtreders wetende dat zij verkeerd bezig zijn, het duister van de nacht benutten om niet herkend te worden.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: