Directeur ‘t Vat zit niet te springen om een horecaprotocol

Directeur Jan van Charante van één van de meest bekende uitgaansgelegenheden van Paramaribo, ‘t Vat, zit niet bepaald te springen om de komst van een zogenoemd ‘horecaprotocol’ vanuit het Covid-19 Outbreak Managementteam. Dagblad Suriname heeft vernomen dat dit protocol waarschijnlijk vrijdag online verschijnt op de Covid-19 website van het Outbreak Managementteam.


Op de vraag hoe het met zijn horecaonderneming gaat, antwoordt Van Charante in gesprek met het Dagblad Suriname: ‘Bijzonder beroerd’. ‘We zijn slechts geopend om bestellingen te leveren en voor mensen die bestellingen zelf komen ophalen. Verder zijn we gesloten. Bedrijven in de sector die wel de deuren open houden, overtreden de wet.’ Hij zegt het hoofd boven water te kunnen houden dankzij zijn goede bankier. ‘Daardoor kan ik mijn personeel nog betalen.’ En op de vraag of hij een beroep heeft gedaan op het noodfonds volgt een stilzwijgende reactie: ‘Welk noodfonds?’


Van Charante heeft eigenlijk geen goed woord over voor een horecaprotocol. ‘Een horecaprotocol? Het kan niet. Je kunt niet een protocol opstellen voor een zo diverse sector als de horeca. Een hotel en een restaurant zijn twee totaal verschillende bedrijfstakken. Dat geldt ook voor andere bedrijven in de sector. Ze weten niet waarover ze schrijven. Ze moeten mensen bij elkaar brengen uit de gezondheids- en de horecasector, om dan gezamenlijk de horeca tegen het Covid-licht te houden. Maar men wil niet luisteren.’


Op de vraag of hij en ‘t Vat zijn voorbereid op het zogenoemde ‘nieuwe normaal’, antwoord Van Charante: ‘Welke nieuwe normaal? Covid gaat stiekem weer verdwijnen. Het is een grote hype die nergens op slaat. Het is allemaal onzin. De Wet Uitzonderingstoestand is ook van tijdelijke aard.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: