Nieuwe Staatsraad geïnstalleerd

President Chandrikapersad Santokhi heeft vanmiddag de nieuwe leden van de Staatsraad beëdigd. De nieuwe staatsraad bestaat uit Urmila Ramlagansing (VHP), Satyawatie Thakoer (VHP), Maaltie Sardjoe (VHP), Natalie Amatmohamed (VHP), Amzad Abdoel en Caroline Heilbron van de NDP, Marinus Cambiel en Rienette Sapei- Soentik van de ABOP/PL, Hesdy Pigot (NPS), Justine Eduard (BEP), Paul Torilal (VSB), Wilgo Bilkerdijk (ASFA), Roy Haverkamp (PWO) en Sonny Chotkan van de OSAV. De staatsraad is een adviserend orgaan, telt 15 leden en wordt voorgezeten door de president. De raad adviseert de president over wetsvoorstellen, overeenkomsten met andere mogendheden en overige staatsbesluiten. In de raad zijn alle politieke partijen vertegenwoordigd die in De Nationale Assemblee gekozen zijn. Verder zijn ook de gezamenlijke vakbeweging en de gezamenlijke werkgeversorganisaties vertegenwoordigd. De president deed een beroep op de integriteit van de nieuwe leden. Hij vroeg de hele raad het werk naar eer en geweten te doen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: