Meerdere oorzaken prijsverschillen groente

Groenten6 sept 
KousebandSRD 5-8p/bs
KaisoiSRD 7-10p/bs
AmsoiSRD 7-10p/bs
Plansoe tayerbladSRD 7-10p/bs
BitawiriSRD 7-10p/bs
DagoebladSRD 7-10p/bs
KlaroenSRD 5-8p/bs
KomkommerSRD 2-4p/st
SoepgroentenSRD 2-4p/bs
PeperSRD 7-10p/h
Tomaat (3 st)SRD 8-12p/h
Boulanger( 3st.)SRD 10-15p/h
AntroewaSRD 7-10p/h
Sopropo(grote)SRD 10-20p/h
PreiSRD 3-5p/bs
KoolSRD 7-12p/kg
BanaanSRD 10-20p/kg
PaprikaSRD 8-12p/st
PompoenSRD 5-20p/st
KipSRD 30-70p/kg
VisSRD 30-50p/h

“De prijs van groente verandert met de dag”, geeft een burger in gesprek met de krant aan. “Vandaag koop je een bos bladgroente voor SRD 5 en morgen voor SRD 7.50. De prijzen verschillen wel van verkopers, maar ze kunnen toch niet iedere dag veranderen?” Een groenteverkoper gaf tijdens een gesprek aan dat het niet vaak voorkomt dat de prijzen dagelijks veranderen. “Je heb dagen waarbij de verkoop aardig gaat, maar naarmate er geen verkoop is, probeer ik ook de prijzen van de groentesoorten te verlagen. Vanwege de tweedaagse lockdown was de verkoop de daaraan voorafgaande dagen vlot, vooral op vrijdag.” Volgens vele burgers creëerde dit ook de optie om de prijzen te verhogen. “Maar dat was het helemaal niet”, benadrukt de groenteverkoper. “Hoe de verkoop op die bewuste dag was, probeer ik zo snel mogelijk weer aan groente te komen voor de verkoop. Dat de prijzen dagelijks verschillen, ligt ook aan de wijze hoe ik aan mijn groente kom. Ik kan niet voor anderen praten, maar het is uiteindelijk wat ik dagelijks meemaak. Ik probeer de prijzen zo laag mogelijk te houden, zodat eenieder iets kan kopen, maar uiteindelijk moeten wij ook eten”, aldus te groenteverkoper.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: