De mobiliteit van het Coronavirus

Dagblad Suriname begaf zich zondag 6 september tijdens de algemene weekeind lockdown over straat om de werking van de uitzonderingstoestand gade te slaan. Tijdens de rondgang in de felle zon en hoge vochtigheidsgraad werd een gesprek aangeknoopt met een icecream-verkoper in het bezit van een dispensatiebewijs afgegeven door het Bureau Nationale Veiligheid. Desgevraagd jubelde de verkoper: “Ik doe goede zaken!”.

Gokken met de gezondheid

De commentaren van buurtbewoners waren niet van de lucht. “Daar komt een mobiel die het virus verspreidt. Er wordt huis aan huis verkocht. Ik kan mij niet voorstellen dat er dispensatie wordt verleend aan icecream-verkopers. Dit, gezien het hoge risico dat zij lopen om onderweg het virus op te lopen. Zij komen tijdens het venten van dichtbij in contact met honderden, al dan niet besmette burgers. Het is gokken met de gezondheid.”

Correctie gevraagd

 “Zie daar ouders en kinderen zonder mondkapje om dringen rond het driewiel icecream-wagentje. Ik raad het Covid-team aan om in deze corrigerend op te treden.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: