First Lady neemt 2.000 liter handsanitizer in ontvangst

First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry heeft vrijdag in haar Kabinet ruim 2.000 liter handsanitizer voor een aantal ziekenhuizen in ontvangst genomen. De donatie is mogelijk gemaakt door Ad van den Valk (Hotels en ressorts Van den Valk Nederland-Curaçao), Piet Roelen, vastgoedbelegger uit België, Ron Wijnstekers, voormalig senior partner accountants- en adviesorganisatie KPMG, en Rob Boendhie, ondernemer (vastgoed en finance). Zij vinden, dat personeel in de gezondheidszorg hun werk veilig moeten kunnen blijven doen. 

First Lady Santokhi-Seenacherry is dankbaar voor de schenking aan de ziekeninstellingen, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname. Ze benadrukte het belangrijke werk, dat de gezondheidswerkers verrichten. 

Zij zal zich blijven inzetten voor het binnenhalen van meer materiaal voor de zorg. Ze noemde onder meer medische mondmaskers, die ook dringend nodig zijn bij het uitvoeren van de werkzaamheden.  

Nadat de presidentsvrouwe de schenking in ontvangst had genomen, droeg ze de handgel gelijk over aan vertegenwoordigers van de ziekenhuizen. 

Jason van Genderen, directeur van het Regionaal Ziekenhuis Wanica, toonde zich ingenomen met de geste aan de zorginstellingen. ‘De medewerkers van het ziekenhuis kunnen heel goed gebruik maken van de handsanitizers, vooral in de strijd tegen het Covid-19 virus.’ 

Gelet op de hoge prijzen in de winkels voor dit product, is hij blij dat het ziekenhuis deze uitgave voorlopig niet hoeft te doen. Ondanks het feit dat het aantal Covid-besmettingen aan het dalen is, riep hij iedereen op alert te blijven en de regels van de overheid in acht te nemen. Als de cijfers een dalende trend blijven vertonen kan volgens Van Genderen de reguliere zorg weer optimaal opgepakt worden. 

De ziekenhuizen die in aanmerking zijn gekomen voor de schenking zijn het Militair Hospitaal, het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, ’s Lands Hospitaal, Ziekenhuis Wanica en het St. Vincentius Ziekenhuis.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: