Nutan: ‘Ik mis de professionele sfeer op de werkvloer’

De komst van coronapandemie heeft gezorgd voor veranderingen in onze levensstijl. Zo ook een drastische verandering bij het uitoefenen van ons beroep. Dagblad Suriname verneemt het volgende van verslaggeefster Nutan. Zij is werkzaam voor een van de bekende dagbladen in Suriname. ‘Voor de komst van COVID-19 naar ons land was het een routine, in de ochtend richting kantoor en in de middag terug naar huis. Het doornemen van de krant en bijwonen van de redactievergadering waren de 1ste taken op de werkvloer. Na het holi feest deed COVID-19 haar intrede in Suriname. Er kwam een bijeenkomst met in acht neming van de maatregelen. Vervolgens mochten de redactieleden hun bijdrage van huis uit leveren. Hierna deed een hele verandering in het dagelijkse routine haar intrede. Het is nu gereed staan voor de zoom meeting, voorbereiden en werken aan stukken om die vervolgens op te sturen. Het voelt heel anders aan. In het begin ben je helemaal op je gemak, de kans om bijdrage te leveren van huis uit is niet een ieder gegund. Maar langzaam wordt het gemis aan de werkvloer groot. De setting om gezamenlijk met collega’s, met ieder achter zijn bureau, is sedert maart 2020 een gemis. De harmonie op de werkvloer en de professionele sfeer dwingt je tot harder werken. Met collega’s om je heen kun je ook snel brainstormen over iets. In je eentje thuis werken, wordt op een gegeven moment wel een saaie bedoening. Het blijven werken is voor elk individu een must. Het is maar aanpassen aan de huidige situatie. Een geruststelling is dat je door het thuis blijven, niet bloot bent gesteld aan COVID-19. Neem de maatregelen in acht. Volg de instructies van de overheid en laten we hopen op vermindering van de besmetting en het gefaseerd teruggaan naar het normaal leven. Het is overigens een feit dat wij moeten leren omgaan met de huidige situatie. COVID-19 zal in bepaald mate altijd aanwezig zijn zoals andere ziektes, kortom we gaan ons moeten houden aan de regels om het te voorkomen’ aldus de verslaggeefster.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: