Winkeliers niet verantwoordelijk voor prijsopdrijving

Rudi Balak, voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Winkeliers (SVW), noemt het onterecht dat winkeliers worden verweten verantwoordelijk te zijn voor prijsopdrijving. Dit zegt Balak, omdat winkeliers steeds weer te horen krijgen dat zij de prijzen in de winkels laten stijgen. “Maar gekeken moet worden naar de importeurs”, zegt de voorzitter van de SVW. “Wij zijn afhankelijk van de importeurs.”

Balak zegt dat niet de koers omlaag moet, “maar een stabiele koers nodig is voor rust op de markt”. Daarna moeten de winstmarges van de winkeliers opnieuw bepaald worden. Dat de lockdown nu doorgetrokken wordt naar zondag, ziet Balak als een groot verlies. “Want zo missen we de verkoopkansen op zaterdag en zondag.” Balak zegt samen met de regering te willen werken om structurele oplossingen te bereiken.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: