Regering overlegt met ASFA, Gaming Board, VSB en transport- en horecasector over aanpak Covid

Aantal besmettingen vertoont een dalende trend 

De regering heeft zich zondagmiddag, bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, met de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Gaming Board en de transport- en de horecasector gebogen over de aanpak van het Covid-19 vraagstuk en de gevolgen daarvan voor de samenleving. 

De gesprekken werden geleid door vicepresident Ronnie Brunswijk, bijgestaan door leden van het Outbreak Managementteam en een deel van de Ministerraad, aldus de Communicatiedienst Suriname.

Er werd beraadslaagd over het trekken van een balans tussen de gezondheidszorg en de economie. Na met genoemde sectoren en organisaties gesproken te hebben, werd binnen het Beleidsteam Covid-19 van gedachten gewisseld over dit vraagstuk.

De uitdaging voor de regering is om over te gaan tot eventueel versoepeling van de maatregelen en het verder oppakken van de economie tegen de achtergrond van de zorgcapaciteit. Uit presentaties van medische deskundigen is gebleken, dat het aantal besmettingen een dalende trend vertoond. 

Tijdens de ontmoeting, waar ook enkele leden van De Nationale Assemblee bij aanwezig waren, werd onder meer gesproken over de armoedebestrijding, bewustwording van het volk, werkloosheid en onderwijs.

De gesprekken worden maandag voortgezet in aanwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi. Hij zal zich uitvoerig laten informeren over de actuele stand van zaken met betrekking tot de aanpak van Covid-19.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: