Sham Binda: “Bouterse waant zich nog steeds president van Suriname”

De parlementariër Sham Binda (VHP) is van mening dat gewezen president Desi Bouterse zichzelf, na de nederlaag ondervonden te hebben op 25 mei 2020, nog steeds president waant van Suriname. Tegenover Dagblad Suriname zegt Binda dat dit gedrag van Bouterse zeer afkeurenswaardig is. Op de virtuele NDP-meeting op 29 augustus heeft Bouterse wederom zijn intimiderende kant getoond. “De NDP-regering heeft het volk vreselijk benadeeld en geïntimideerd. En nu proberen ze de nieuwe regering ook te intimideren. Er moet opgetreden worden tegen Bouterse, hij is geen president meer. Hij is al afgeschreven uit de politieke arena”, beklemtoont Binda.

Hij noemt de huidige coalitie een sterke coalitie, waar de intimidaties van de paarse partij geen effect hebben. Volgens Binda is de nieuwe regering reeds bezig de corruptiepraktijken te onderzoeken en aan te pakken. Hij veronderstelt dat de NDP hiervan wakker ligt en daardoor op de intimiderende toer gaat. Bouterse liet weten dat er afspraken zijn gemaakt tussen de vorige en huidige regering en dat er nu afgeweken wordt daarvan. Binda daagt Bouterse uit om de afspraken inhoudelijk prijs te geven aan de samenleving. “De NDP is een zinkend schip en met dit feit moeten ze leren leven.”

Er is vanuit het volk veel kritiek op de nieuwe regering. Binda typeerde de VHP vóór de verkiezing als een vernieuwde partij met een duidelijk ideologie. Ondertussen komt vriendjespolitiek sterk tot uiting. Binda die zelf ook heel kritisch is ingesteld, geeft aan dat iedereen fouten kan maken en dat de ruimte geboden moet worden om de fouten te herstellen. “De samenleving houdt de vinger op de pols. Ook de regering wordt kritisch begeleidt door de coalitie en dat is de bedoeling van de nieuwe politiek. Vroeger was iedereen gemuilkorfd”, aldus Binda.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: