Paranam Industry Center op locatie te slopen aluinaarde raffinaderij

Delegatie PIC presenteert haar plannen aan president Santokhi

Landbouw en procesverwerking en vervolgens alle producten via de bestaande haven exporteren. Dat is een belangrijk aspect in de plannen van het Paranam Industry Center (PIC), een industriepark dat in de plaats moet komen van de te slopen aluinaarde raffinaderij. Een delegatie van het PIC heeft afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi en haar plannen uiteengezet, zo meldt de Communicatiedienst Suriname.

Indre Ori, co-leader Location Manager Suralco, zegt dat het bezoek op uitnodiging van de regering was. Tijdens het onderhoud met de president heeft de delegatie een presentatie gegeven over het PIC. Met dit project is enkele jaren geleden een aanvang gemaakt. 

Volgens Ori is het PIC-plan ook de wijze waarop het Amerikaanse bauxietbedrijf Alcoa kijkt naar locaties elders in de wereld waar zij smelters of raffinaderijen had. Ori: ‘Kun je ze een andere bestemming geven? Kun je aan industrie doen of kun je het op een andere manier ontwikkelen?’

Met die gedachte heeft de voormalige directie zich in de periode 2015 – 2017 gebogen over de herbestemming van het gebied. 

Volgens Ori is er een studie geweest van het gebied en onderzoek gedaan naar welke soorten industrieën er allemaal ontwikkeld kunnen worden. Er zijn verschillende indelingen van de grond gemaakt, waarbij onder meer aan landbouw en procesverwerking gedaan zou kunnen worden met de bestaande haven als uitgangsbasis. ‘Alle producten die je nodig hebt en produceert kun je dan exporteren’, aldus Ori.

Hij zegt verder, dat er niet alleen veel onderzoek is gedaan, maar ook zijn gesprekken gevoerd met verschillende bedrijven, lokaal en internationaal. Ori: ‘Ze zijn geïnteresseerd om daar hun business op te zetten.’ Volgens hem is er in 2018 al een concept plan gepresenteerd aan de toenmalige regering, maar door omstandigheden is daar verder niets van terecht gekomen.

President Santokhi zei, dat het Paranam Industry Center valt onder een van de grotere projecten die voor wat betreft productie en werkgelegenheid goed voor het land zou kunnen zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: