Nizaam Ozir: “Prijzen in winkels te hoog; invoerrechten levensmiddelen on hold zetten”

De verzekeringsagent Nizaam Ozir is van mening dat de prijzen in de supermarkten dusdanig gestegen zijn dat het ernstig erom vraagt om de invoerrechten op levensmiddelen on hold te zetten. Ozir zegt aan Dagblad Suriname dat president Chan Santokhi zijn beleid moet baseren op het uitgangspunt dat het volk moet kunnen overleven. “Vooralsnog is dat niet het geval. Er wordt nog veel nadruk gelegd op het genereren van staatsinkomsten. Zo zijn de benzineprijzen reeds aangepast en de nieuwe regering is voornemens om allerlei subsidies stop te zetten.”

“De regering moet voorkomen dat het volk in paniek raakt”, voert Ozir aan. Met de officiële aankondiging van de depreciatie van de SRD verwacht hij een onbetaalbare marktkoers die zich weer zal wreken op het volk. Volgens Ozir dient de regering tenminste zorg te dragen dat eenieder over voedsel en medicamenten kan beschikken. “Suriname is overigens een land waar luiheid bij wet beloond wordt”, meent Ozir. Hij vindt ook dat president Bouterse gratis geld aan hoogwaardigheidsbekleders moet stopzetten, dat is immers iets dat de VHP vóór de verkiezing beloofd heeft aan het volk.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: