“Brood wordt dagelijks gekocht, vooral als het gezin groot is”

Uit gesprekken van enkele burgers wordt vernomen dat brood dagelijks wordt gekocht, vooral als het gezin groot is. Voor kleine gezinnen is het om de twee dagen. Maar er zijn ook anderen die broden in het groot kopen en het invriezen, om het te gebruiken wanneer zij het nodig hebben. Naar aanleiding hier van zijn er ook gesprekken gevoerd met diverse bakkerijen.

Een bakker gaf aan dat de houdbaarheid van brood 2 tot 4 dagen is zonder dat in te vriezen en 1 maand houdbaar in de vriezer. Dat geldt voor alle soorten brood, zoals volkorenbrood, bruinbrood en witbrood. “Als men brood in de vriezer bewaart, hebben zij elke dag vers brood. Haal alleen het aantal broden die nodig is uit de vriezer en stop het resterend deel weer erin”, aldus de bakker. Een alleenstaande moeder geeft aan dat zij wel liever ervoor kiest om dagelijks brood te kopen. “Voor de avond koop ik dan weer een pakje brood. Ik gebruik in plaats van brood ook aardvruchten, dus problemen daarmee heb ik niet echt.” Een andere burger gaf aan dat zij haar broden zelf bakt. “Het proeft niet hetzelfde als de bakker, maar is in de meeste gevallen beter. Ik varieer zo en bak wanneer er behoefte is. Van het houden van brood tot twee dagen is er geen sprake bij mij thuis.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: