Jogi: “Jullie hebben het land vernietigd!”

“Wanneer de regering Desi Bouterse-Ashwin Adhin geen miljardenschulden had achtergelaten. Wanneer de regering Desi Bouterse-Ashwin Adhin het land niet had vernietigd en ontwricht, dan had deze regering (Santokhi-Brunswijk) vandaag meer mogelijkheden om Covid te bestrijden en voorzieningen te treffen voor het Surinaams volk. Jullie hebben het land vernietigd!”, zei VHP-parlementariër Mahinder Jogi dinsdagavond tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA). Jogi richtte zijn vinger naar de NDP-fractie en meer nog gewezen vicepresident, nu DNA-lid, Ashwin Adhin, en vroeg de NDP-volksvertegenwoordigers of zij zich niet schamen om in ’s Landsvergaderzaal te staan en ‘nonsens’ te verdedigen. Jogi toonde ook een lijst en wees hiermee de bewering van Adhin af die eerder stelde dat het vorig kabinet mensen in dienst heeft genomen die maar SRD 2.000 per maand verdienen. “Hier heb ik een lijst waarin is aangegeven dat mensen   SRD 20.000, SRD 24.000, SRD 28.000, SRD 16.000 hebben verdiend. Heeft de president dan niet gelijk om te bezuinigen? Dit is de reden waarom we moeten bezuinigen. Jullie moeten een dagje eerlijk zijn om aan te geven dat jullie niets anders hebben gedaan dan het land en de komende generaties te hebben vernietigd”, aldus Jogi.

President Chandrikpersad Santokhi liet optekenen dat er honderden commissies en werkgroepen zijn binnen de regering, waarvan niet iedereen weet wat ze doen. Er zijn binnen commissies leden die SRD 10.000, SRD 20.000, SRD 30.000 en SRD 40.000 toucheren per maand.  Over kritiek op intrekken van toelagen van militairen, deelde de president mee dat er een besluit was waarbij alle gewezen bevelhebbers een ministerssalaris krijgen, met nog een 50% toelage erop, met transportmiddelen en gratis telefoon. Door de toelage van 50% van personeel van het Kabinet van de President in te trekken, bespaart het land op maandbasis SRD 2.5 miljoen. 

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: