PLO teleurgesteld in transportminister Jubithana

De bushoudersorganisatie PLO is teleurgesteld in de nieuwe transportminister Albert Jubithana. Met de constructieve gesprekken die beide partijen gevoerd hebben, ging PLO ervan uit dat het particulier busvervoer in de huidige maand een herstart zou maken. Ineens lijkt de minister daarvan af te wijken. De bushouders zijn hierdoor verhit geraakt. Donderdagochtend hebben de bushouders een spoedoverleg gehouden. “Ook deze minister neemt alles als een grap”, zegt Rawien Bajnath van PLO aan Dagblad Suriname. Zij gaan tot en met zondag een afwachtende houding aannemen om vervolgens verdere stappen te ondernemen, indien er geen schot in de zaak komt.

Voor PLO is er vóór en na de verkiezing nauwelijks iets veranderd in de attitude van de leiding van het ministerie. “De grote vraag is waarop “Wo set’eng” betrekking heeft.” Deze slogan die vóór de verkiezing zoveel gebezigd is, blijkt achteraf geen algemeen belang te omvatten, wat de bushouders betreuren. “Dit kan zo niet doorgaan. We hebben geen hoop meer dat ze ons het beloofde lockdowngeld gaan uitbetalen, wij eisen dus een reëel tarief.”

Bajnath is van mening dat hun voorgestelde reëel tarief nog steeds beneden de SRD 10 is. Hij blijft erbij dat de pendelbussen meer vragen dan PLO. De particuliere bushouders zijn bereid om met veel minder passagiers te rijden vanwege Covid-19, dat betekent dat het tarief dan extra aangepast moet worden. “Daarom had de vorige regering gekozen om te subsidiëren. Als de nieuwe minister dat niet meer wil doen, dient de overheid zich te ontkoppelen van het particulier busvervoer”, aldus Bajnath.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: