Happy Lockdown

In de binnenstad was het afgelopen vrijdag te merken dat Suriname een lockdown weekend voor de boeg heeft. Overal proberen personen hun zaken nog te regelen. Ook verkopers die nog allerlei waren langs de weg aan de man brengen helpen hun klanten. Zelf de schaafijsman wordt omsingeld door een groep dorstige dames. In de Maagdenstraat verkoopt een taxichauffeur mondkapjes die aan de achterdeur van zijn auto zijn bevestigd. Opvallend zijn de minimodellen. “Ja de mensen maken geen grappen, zelfs peuters worden voorzien van mondkapjes.” De verkoper vertelt dat hij binnenkort nog kleinere modellen heeft. “Deze zijn voor 2-jarigen, maar ik heb heel gauw ook voor kinderen van 1 jaar.” Overal tonen de verkopers begrip voor de lockdown die nu van vrijdag 20.00 uur tot maandag 05.00 duurt. De verkoopsters op de markt bij Ondrobong vinden het goed. “A siki musu de onder controle, dus a boeng” zegt een vrouw. Een Chinese winkelier vindt het ook prima. “Ik ga 48 uur slapen. Het is goed, want sommige mensen zijn tranga jesie”, beweert hij. Een andere verkoper een paar straten verder heeft goede zaken gedaan. Een klant loopt tevreden weg met een nieuwe fiets wanneer hij nog wordt nageschreeuwd “Happy Lock Down”.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: