Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize G. had kouseband met rund;

Huize O. had sopropo met garnalen en rund;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn: kouseband met rund, sopropo met garnalen en rund

Recept:

 Eksie koekoe (eiercake) staat ook wel bekend als Ingris boroe (Engelse bol)

Ingredienten

8 eieren 8 eetlepels bloem 8 eetlepels witte suiker 8 eetlepels gesmolten boter 1 theelepel vanille essence 1 eetlepel musket muisjes

Bereiding

Kluts de eieren, voeg de suiker toe en klop deze tot een dikke massa. Zeef de blom. Voeg beetje bij beetje en al roerend de blom toe aan de dikke massa. De gesmolten boter en vanille essence kunnen nu erbij. Langzaam en luchtig omscheppen om zoveel moeglijk lucht in het deeg te krijgen. Niet te hard mixen! Doe het deeg in een beboterde bakblik. Bakken gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180C. Wanneer de cake klaar is, meteen bestrooien met de musket muisjes.

(Bron: Suricepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: