Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize W. had zoet zure kip;

Huize Q. had tayerblad;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn: zoet zure kip en tayerblad

Recept: Visballetjes

Ingrediënten voor visballetjes 250 gram visfilet 500 gram aardappelen 2 eieren 3 sneetjes brood 1 takje selderij 1/2 ui 2 teentjes knoflook 1/2 theelepel witte peper zout olie

Bereiding : Kook of stoom de visfilet gaar. Schil de aardappelen en snij die als friet. Bak ze gaar en prak die meteen fijn. Snij de ui en knoflook in kleine stukken en bak ze halfgaar. Snij de selderij heel fijn. Week de sneetjes in water en maak die helemaal fijn. Voeg alle ingrediënten samen in een grote bak en meng ze goed. Maak balletjes ongeveer even groot als een ei. De balletjes dan wat plat drukken. Verhit voldoende olie en bak de balletjes goudbruin.

(Bron: Suricepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: