Het startschot voor resultaatgerichte aanpak van het coronaprobleem!

Beste lezer,

Wij zitten in een economisch gehavend land; als extraatje hebben wij nog onze vriend COVID-19 erbij. Het lijkt mij goed dat wij nu allemaal de koppen bij elkaar steken en een oplossing voor het probleem zoeken en vinden.

Ik ga van het standpunt uit dat wij allemaal willen dat het beter gaat. En als wij allemaal proberen oplossingsgericht te denken, kunnen wij tot een bruikbaar resultaat komen.

Op dit moment is een van de grootste problemen het openbare transportprobleem. Buschauffeurs zijn door een slecht betalende overheid, die geen onrust wilde bij de kiezer, systematisch benadeeld.  En nu moeten ze gaan rijden met half lege bussen. Maar daardoor moet men de prijs verhogen; en dat is iets dat moeilijk gaat.

Ik wil komen met een voorstel. Als het niet goed uitvoerbaar is, is het voor mij geen probleem zolang er maar iets beters komt; wij moeten een werkbare oplossing vinden.

Er was eens een korjaal lekgeslagen in een sula in het binnenland en ik stelde voor om zoveel mogelijk water met een emmer uit de boot te scheppen. Iemand in de boot stelde echter voor om het gat dicht te proppen. Ik heb meteen mijn T-shirt opgeofferd en wij hebben onze bestemming bereikt. Het was voor mij absoluut geen probleem dat mijn idee niet was uitgevoerd. Ik had in ieder geval wel de voldoening dat ik had geprobeerd te helpen.

Ik wil hier starten met een idee en de creatievelingen onder u te vragen dit idee kritisch te bestoken of om erachter te staan en helpen het te laten uitvoeren. Verder mag het worden aangevuld of aangepast. Ik geef dus een  “emmer” idee in de hoop dat het eindigt in een “T-shirt” idee. Maar als het blijft bij een “emmer” idee is het ook goed. Voor mij niet interessant. Ik heb in ieder geval het gevoel dat ik heb geprobeerd een oplossing te vinden; en dat is belangrijk. Ik heb dan mijn taak als medemens vervuld.

De COVID-19 protocollen die nu gelden, zijn gebaseerd op de kennis die wij hadden toen de pandemie pas begon. Nu weten wij veel meer van het virus. Data analyses geven aan dat er in open lucht en goed geventileerde ruimten geen besmettingen plaatsvinden.

Wij moeten nu tot een protocol (of protocollen) komen die algemeen gelden; dus overal en voor iedereen. Houdt het eenvoudig! Als je het te moeilijk maakt gaat men het niet begrijpen en daarom ook niet opvolgen. Bijvoorbeeld: Vermijd niet geventileerde ruimten. Gebruik een mondkapje als je in nabijheid van anderen bent.  En dat is het, mijne mensen! Als u kunt bijdragen om het beter te maken; graag!

En nu enige toepassingen:

Bussen en taxi’s mogen weer rijden met passagiers zoals het altijd is geweest. Ook mensen op de klapstoelen. Maar alle ruiten moeten open zijn en iedereen heeft een mondkapje op.

Restaurants en winkels gaan gewoon open maar de ruimte moet goed geventileerd zijn. Airco mag aan maar ramen en deuren moeten open zijn.

Markten in de open lucht moeten gewoon opengaan. Mondkapje mag wel maar hoeft niet.

Als mensen willen demonstreren op het onafhankelijkheidsplein, moet dat kunnen; het gebeurt in de open lucht.

Wij leven in een rechtsstaat en als de overheid een lock down opdraagt en achteraf blijkt dat het geen bewijsbaar resultaat heeft opgeleverd, zal de overheid dat moeten vergoeden. Wij zullen nu niet moeilijk doen want Lanti heeft geldgebrek maar over een jaar draait het land als een lier en dan kunnen wij naar de rechter stappen.

Lock down mag onder voorwaarde dat de overheid precies vertelt wat het nut is. Het mag dus geen ritueel zijn. Na een geslaagd offer dat wij brengen moet het aantal besmettingen duidelijk afnemen.

Laten wij allemaal eraan werken zodat wij ontspannen ons leven weer kunnen oppakken. Het aantal besmettingen zal zeker afnemen. Goede voorlichting met wederzijds respect. De respectloze manier waarop burgers nu worden behandeld verdient echt geen hoofdprijs.

De niet-medici van het Covid team moeten verplicht kunnen worden een discussie te voeren over dit onderwerp om te bewijzen dat ze de ontwikkelingen bijhouden. Ze moeten dus kunnen meedoen aan een openbare discussie over de laatste onderzoekresultaten van aerosolen die coronavirussen bevatten. Ook moeten ze onder andere kunnen vertellen waarom er zich geen besmettingen hebben voorgedaan bij de laatstgehouden demonstratie tegen racisme in Amsterdam. De mensen stonden zij aan zij en velen hadden geen mondkapje aan.

Door Rudi Jadnanansing.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: