Sweet Melodies Bombaygang gedenkt 10-jarig bestaan

De Surinaamse muziekformatie Sweet Melodies Bombaygang viert in de maand augustus haar 10-jarig bestaan. Deze band bestaat uit 7 leden; ze doen alle muziek stijlen zoals soul, niet hindoestaans, chutney. Zij hebben nu al gedurende 2 jaren een management team.  Anand Balgobind geeft aan in een interview hoe o.a. de muziekgroep is ontstaan. Balgobind was in 2009/2010  lid van de muziekformatie Sweet Melodies onder leiding van Sunil Bikharie. Nadat Bikharie voor enkele maanden richting Nederland ging, mocht Anand leiding geven. Naar eigen zeggen was hij strak ,streng en stipt. Maar dit kwam niet goed over bij de leden; langzaam verlieten ze de muziekgroep. Voor de terugkomst van Bikharie zorgde Balgobind voor andere leden. Eenmaal terug heeft hij het gebeuren voorgehouden aan Bikharie en bij de overdracht van de leiding mocht hij de setting behouden en Bikharie zelf werd ook lid. Het werk werd daarna voortgezet. Men is op zoek gegaan naar sponsoring en de groep werd uitgebreid. Er werd ook gezorgd voor leden met een betere kwaliteit en er werden ook meer instrumenten binnengehaald. Dit alles heeft ertoe geleid dat de muziekgroep meer verzoeken binnen kreeg om optredens te verzorgen en de formatie verkreeg hierdoor ook meer bekendheid.

Op een dag werd Anand gebeld door Shasvien Boedhoe. Hij zorgde voor sponsering voor hun album in 2013. Sweet Melodies Bombaygang heeft zich ingezet en werd populair met de nummers ‘Mohan kie moeralia’ en ‘Kalyugke bibie’ op hun album. Zij verkregen in mei 2014 een award van SMC voor meest verkochte cd Semi- classical band. De groep ging verder en heeft inmiddels al vier albums uitgebracht. Balgobind heeft op elk van ze een eigen geschreven lied waarvan 1 lied zeker veel gevraagd is door fans tijdens optredens. In het jaar 2015 heeft Sunil de groep bedankt vanwege gezondheidsredenen bedankt. Zijn plaats werd daarna ingenomen door een nieuw lid.

Balgobind eindige op de 2e plaats tijdens het Baithak Chutney Contest in 2015. Dit is voor de zanger en voor de muziekgroep een hoogtepunt geweest. Overigens geeft hij mee dat ze allemaal wel eens ups en downs hebben gekend. Ook hij heeft dat persoonlijk meegemaakt. In 2017 zijn enkele leden vertrokken. Maar hij heeft de hoop niet opgegeven en is door gegaan. Opmerkelijk is de naamsverandering naar Sweet Melodies Bombaygang. Dit om verwarring te voorkomen.

In de 2 jaren is het opmerkelijk voor hem dat ook jongeren actief bezig zijn in de muziekwereld. Daar is hij heel trots op; het zorgt voor behoud van onze cultuur. Een mooi voorbeeld onder de jongeren is Sujel Oemraw.  Hij bedankt alle sponsoren, muziekformaties en leden in het bijzonder Mastigroup onder leiding van Surin Jagai, de soundmensen, Shroeti Ramawadh, fans, promotors voor alle power en adviezen.

In het kader van het 10-jarig bestaan had hij als leidinggevende van de groep in de planning om een Chutney Baithakgana  zangcontest voor jongeren, zoals jaarlijks een party te Plantage Johanna Margretha, in oktober een tour naar het buitenland te organiseren. Maar de huidige situatie rond Covid 19 laat dit niet toe. Zij stellen ‘gezondheid op de eerste plaats, feesten en muziek maken kan nog altijd. Tenslotte, namens de groep take care, voorkom covid19, be safe’ .

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: