Terugblik SuriPop: Suriname Populair Song Festival deel 2

Het Suriname Populair Song Festival, meer bekend als SuriPop is een van de grootste festivals binnen onze muziekwereld. De 20ste editie met als benaming Golden Edition werd gehouden op 5 augustus 2018 in de Anthony Nesty Sporthal. Bij Suripop wordt de componist van het winnende nummer uitgeroepen tot de winnaar. Er is een geldbedrag en de Jules Chin A Foeng trofee aan verbonden. De tweede en derde prijs krijgen ook een geldbedrag en de overige finalisten krijgen een van tevoren bepaalde vergoeding. De overige winnende composities van het componisten festival zijn geweest.

SuriPop XI  ‘Yu Na Mi Son’ gecomponeerd door Ruth Koenders, gezongen door V. Mercuur & M. Declerq

SuriPop XII   ‘Tide Ete’ gecomponeerd door Henk Mac Donald, gezongen door Rudolf Heidanus

SuriPop XIII  ‘Ibri Yuru’ gecomponeerd door Hèlène Bonoo, gezongen door Ngina Davis

SuriPop XIV  ‘Na Yu Sey’ gecomponeerd door Bernice Hubard, gezongen door Meryl Malone

SuriPop XV ‘Ala Ogri E Tja Wang Bun’ gecomponeerd door Gail Eijck, gezongen door Bryan Muntslag

SuriPop XVI  ‘Wan Krin Portreti’ gecomponeerd door Ornyl Malone, gezongen door Cherwin Muringen

SuriPop XVII ‘Koloku’ gecomponeerd door Sergio Emanuelson, gezongen door Lady Shaynah & Elvin Pool

SuriPop XVIII ‘Lobi de Ete’ gecomponeerd door Cornelis Amafo, gezongen door Dominique Ravenberg & Rodney Deekman

SuriPop XIX  ‘Yu Kori Mi Ati’ gecomponeerd door Xaviera Spong, gezongen door Benjamin Faya

SuriPop XX ook wel de Golden Edition ‘Taa Fa’ gecomponeerd door Byciel Watsaam, gezongen door Eugene Main & Lycintha Watsaam

Stichting ter Bevordering van Kunst en Kultuur heeft vorig jaar de finalisten, de twaalf componisten al bekendgemaakt. De finalisten zijn gekozen door een jury bestaande uit negen personen; deze zijn: Nicole Mackintosh (Ete Wan Lesi), Donovan Mahadew (Mi Nanga Yu), Ferdinand Schet (Lobi Pasi No Abi Fara), Hilkia Lobman (Tanpresi), Jennifer Naarden (Uma Prani Yu Rutu), Gino Ammersingh (Lobi Na Wan Wortu), Claude Winnie Dinge (Mi Wani Gwe), Emanuel Sanvisi (Libisma Tu), Rudi en Eunice Fernand (Dya Mi De), Roberto Banel (Mi No Sa Kori Yu), Delceggio Scheineman (Prasoro) en Ricky Cheng-A June/Clint Fazal Alikhan (Swit Tanpe). Vanwege de huidige situatie rond het coronavirus, is het festival geannuleerd. ( Foto: Regillio Derby/ archief Dagblad Suriname)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: