Schoolvervoer in oktober afhankelijk van inlopen betalingsachterstanden

Het nieuwe schooljaar start op 1 oktober. Het schoolvervoer is echter afhankelijk van het inlopen van de betalingsachterstanden, zegt penningmeester Mirka Kalloe van OBS, aan Dagblad Suriname. Alhoewel hij dit keer op keer heeft aangegeven, is er nog geen schot in de zaak gekomen. De schoolvervoerders kampen met een twk-achterstand van 42 maanden. Daarnaast zijn slechts 2 maanden (april en mei) uitbetaald aan lockdownvergoeding, terwijl de overmachtssituatie door Covid-19 zich voltrokken heeft in de periode van 16 maart tot 6 juli.

“Het lijkt alsof de overheid alleen voorkeur geeft aan de ambtenaren. We willen rijden, maar zonder geld kunnen we dat niet. Het Covid-geld van 2 maanden is niet toereikend om in oktober te kunnen rijden. Vanaf maart hebben we te maken met inkomstenderving. We kunnen niet iedere keer blijven voorschieten”, benadrukt Kalloe. Het is nog de vraag of de scholen 100% zullen starten op 1 oktober. De problemen zijn enorm en de oplossingen liggen niet voor de hand.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: