Pater Toon te Dorsthorst: “25 februari niet langer een vrije dag”

Pater Toon te Dorsthorst: “…Ik zou de nieuwe regering echt in overweging willen geven om consequent te zijn en de dag van 25 februari niet langer als vrije dag te geven, maar te gebruiken om door hard te werken een klein stukje van die enorme schuld af te lossen. Suriname staat voor een grote uitdaging, een enorme uitdaging. We kunnen niet op de oude, doodlopende weg van de afgelopen 10 jaren blijven doorgaan. Er is een nieuwe moraal, een nieuw elan, een nieuwe wil tot opoffering nodig om uit het diepe dal te geraken. Om aan een nieuwe, eerlijkere toekomst te beginnen…”

Enorme uitdaging

“Na de complete fiasco van het Revo-gedachtegoed zou het niet meer dan logisch zijn dat we de verheerlijking van dit gedachtegoed op 25 februari volledig afwijzen. Immers, het zou een zeer slecht idee zijn om onze jeugd op te voeden en warm te maken voor een ideologie, die zulke rampzalige gevolgen voor Suriname heeft gebracht. We kunnen moeilijk reclame blijven maken voor de filosofie ‘neks no fout’ en ons tegelijkertijd beklagen dat we zo zijn bestolen en in grote en diepe schulden zijn gestort. Een schuldenlast, waarbij iedere Surinamer per hoofd van jong tot oud SRD 55.000 terug te betalen heeft…”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: