Melkcentrale ondervindt weinig hinder van Covid-pandemie

De Melkcentrale NV ondervindt nauwelijks problemen door de Covid-pandemie. ‘Makkelijk is het niet, maar met het nodige kunst- en vliegwerk lukt het wel. In ieder geval weten we ons assortiment redelijk in stand te houden’, zegt de directeur van het bedrijf, Dew Sitaram, in gesprek met het Dagblad Suriname. ‘We lijden niet echt verlies hoor. De situatie is zeker niet alarmerend. Onze prijzen staan wel onder druk. Die zijn nog niet aangepast. Binnenkort hebben we overleg met de minister van Handel en Industrie, Saskia Walden.’

Rond 9 augustus werden twee medewerkers besmet het Covid-19-virus. Zij zijn werkzaam op de afdeling Marketing & Sales en maken dan ook geen deel uit van het productieproces. Het bedrijf werd vervolgens geheel ontsmet en gedesinfecteerd. Toch leidde de besmetting tot de nodige beroering bij sommigen in de samenleving, die vreesden voor virusdeeltjes in melk van de Melkcentrale. Het bedrijf liet meteen via social media weten, dat melk wordt gepasteuriseerd (verhit bij een temperatuur van 85°C), waardoor bacteriën en aanwezige virussen de kans niet hebben te overleven. Daarnaast deed het bedrijf een beroep op de gemeenschap geen ongefundeerde berichten de ether in te sturen, die kunnen zorgen voor onnodige panieksituaties.

Directeur Sitaram zegt tegenover het Dagblad Suriname dat uit de reacties van mensen op vooral social media na de besmetting van twee personeelsleden, bleek dat zij ‘niet goed geïnformeerd zijn over Covid-19’. ‘Wij volgen de richtlijnen van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, en we hebben onze eigen bedrijfsarts. Alle Covid-19 maatregelen worden binnen het bedrijf in acht genomen. Iedereen beschikt over een mond-/neuskapje en we zorgen voor hand sanitizing. Onze producten gaan volledig veilig de deur uit naar de markt.’

‘Op de werkvloer is trouwens wel iets veranderd. Er wordt door onze managers strenger opgelet. Ook zijn er dagelijks vergaderingen om de actuele situatie te bespreken. De Covid-maatregelen worden in acht genomen door iedereen. We moeten ervoor zorgdragen dat de veiligheid van ons personeel is gegarandeerd. Daartoe wordt onder andere de temperatuur van de medewerkers gemeten.’ 

Het bedrijf heeft overigens sinds de aanvang van de Covid-pandemie een mobiele verkooptruck rondrijden, waar mensen ook producten kunnen kopen. Die truck rijdt onder andere naar de districten Coronie en Nickerie. Iedereen die iets wil kopen, moet de instructies van het Melkcentrale-personeel volgen, een mond-/neuskapje dragen en het liefst met gepast geld betalen. 

‘De mobiele verkoop is een redelijk succes. Vastgestelde prijzen worden gehanteerd voor de producten. Dus, in Nickerie is een product niet duurder dan in Paramaribo. In eerste instantie deed de truck normale bestellingen, maar sinds de Covid-pandemie is het een mobiele verkooptruck geworden’, aldus Sitaram.

Op de vraag of de Melkcentrale ook gebruikmaakt van het Covid-19 Noodfonds, antwoordt directeur Sitaram: ‘We redden het. We hebben geen geld nodig uit het Noodfonds’. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: