Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize D. had okersoep;

Huize W. had tahoe met kip, tjapaar en ei;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn: okersoep, tahoe met kip, tjapaar en ei

Recept huzarensalade

Ingrediënten:

1,5 kilo kruimige aardappelen; 6 hard gekookte eieren; 500 gram kipfilet (gekookt en fijn gepluisd/geplukt); klein potje rode bieten (uit laten lekker en dan in de keukenmachine fijnmalen); klein potje zoetzure augurken, fijngesneden/fijngemalen; klein potje zilveruitjes, grof gesneden/gemalen; 1 uitje fijn gesneden; 450 ml mayonaise; 1 theelepel suiker; witte peper en zout naar smaak

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Stamp vervolgens de aardappelen helemaal fijn. Doe de fijngemalen rode bietjes, mayonaise en suiker erbij en stamp vervolgens door totdat er een mooie roze puree ontstaat. Nu mogen de augurkjes, zilveruitjes en uitjes erbij. Roer dit goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

De gekookte eieren snij je in plakjes en serveer je bij de salade.

(Bron: mooierecepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: