Laatste groet aan Ustad Rampersad Ramkhelawan met staatseer

Gisteren, dinsdag heeft de crematie plaatsgevonden van de legendarische zanger Ustad Rampersad Ramkhelawan. “De Legend” kreeg vanwege zijn speciale verdiensten een crematie met staatseer. Shabir Ishaak bevestigt het volgende in gesprek met Dagblad Suriname. Ustad Rampersad Ramkhelawan was van zijn generatie de laatste Ustad die woonachtig was in Suriname. Hij werd geboren in het district Saramacca. Dit is tevens de reden dat de Ustad van te voren aan zijn gezin had gevraagd dat hij een crematie wenst op het crematieoord te Uitkijk. Persoonlijk heb ik wijlen Rampersad Ramkhelawan al meer dan 50 jaren mogen kennen. Ustad heeft nog een gesprek met mij gehad in de studio in verband met zijn jaardag. Wij hebben een samenwerking gehad vanaf toen baithak gana muziek werd gemaakt via de radio. Hij zong voornamelijk Baithak Gana, Qawali en Bhadjan. Het was zijn wens om nog een keer op bezoek te komen in de studio van Rapar, maar helaas is dat niet gelukt. Hij wordt ook bedacht op ACME-radio middels het West-Indische culturele programma waarbij traditiegetrouw specifieke liederen worden afgedraaid en belicht.  Prominente personen waaronder ministers, president Chandrikapersad Santokhi, Voorzitter van Stichting Nationale Uitvaartoorden Suriname Shabir Ishaak, Ambassadeur van India, Mahender Singh Kanyal en vele anderen hebben met inachtneming van de COVID maatregelen belangstelling getoond en met gepaste eer  afscheid mogen nemen. Ook is er passende muziek ten gehore gebracht welke werd verzorgd door een groep onder leiding van zoon ustad Kries Ramkhelawan. Op deze wijze is de laatste groet gebracht aan de 86 jarige, laatste Ustad van zijn generatie. (Foto’s: Regillio Derby)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: