Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize J. had Antroewa luncheon meat;

Huize G. had Viskuit kwie kwie;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn: Antroewa luncheon meat, Viskuit kwie kwie

Recept: Baka bana

Baka bana wordt gemaakt van rijpe bakbananen. Deze worden in plakjes gesneden, gedompeld in een zoet deegje en goudbruin gebakken.

 Ingrediënten voor baka bana: 3 grote rijpe bakbananen; 100 gram zelfrijzend bakmeel ; 175ml water ; 1 theelepel suiker; 1 mespunt zout; olie.

Bereiding: Doe de bloem, water, suiker en zout in een kom. Roeren tot een slap deeg. Schil de bakbananen en snij ze in lange, dunne plakjes (ongeveer 0,5 cm dik). Schep de plakjes door het deeg. Zorg ervoor dat de plakjes volledig bedekt zijn. Verhit de olie in een diepe pan. Stop de bedekte plakjes 1 voor 1 in de hete olie (anders gaan ze aan elkaar plakken). Goudbruin bakken en warm serveren.

(Bron: suricepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: