Kapitein Karwofodi van Matta naar zijn laatste rustplaats gebracht

Michel Ramon Karwofodi (67) is maandag naar zijn laatste rustplaats in zijn geliefde dorp Matta gebracht. De kapitein van het dorp werd op 13 augustus om het leven gebracht door zes jongens, van wie vijf jonger zijn dan achttien jaar, uit het dorp.

Vanuit de stad vertrok ‘s middag seen grote rouwstoet naar Matta. Langs de weg stonden mensen om Karwofodi  een laatste groet te brengen. Via Facebook en YouTube konden geïnteresseerden vanaf afstand de uitvaartdienst bijwonen. 

‘De waarden waar Michel Ramon Karwofodi voor stond, namelijk saamhorigheid, eenheid, vrede en liefde, zullen wij voortzetten’, sprak zijn broer oom Armand Karwofodi, aldus VIDS (Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname).

Vanwege Covid-19 besmettingsgevaar was een oproep gedaan om niet fysiek aanwezig te zijn bij de plechtigheden in het dorp. Mensen die afscheid wilden nemen, konden ter hoogte van Bernharddorp en Wit Santi langs de weg staan en bloemen strooien op het moment dat de lijkstoet voorbij trok, met inachtneming van de Covid-maatregelen. 

In verschillende inheemse dorpen hing de vlag halfstok ter ere van dorpshoofd Karwofodi en vanuit het hele land stroomden condoleances van dorpshoofden binnen bij VIDS. Ook organisaties in binnen en buitenland betuigen hun medeleven.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: