Stiefvader veroordeeld tot 5 jaar in zedenzaak

Waldi P., die ervan wordt verdacht vanaf 2013 tot 2019 zijn minderjarige stiefdochter te hebben misbruikt, kreeg vrijdag van rechter Lydia Ravenberg een straf van 5 jaar opgelegd. De verdachte is vleselijke gemeenschap en feitelijke aanranding ten laste gelegd. De man betastte het kind vanaf ze 4 jaar was en steeds wanneer niemand thuis was. De laatste keer was op 21 juni 2019. Het kind is ondertussen 10 jaar. De man heeft verklaard zich te realiseren dat penetreren strafbaar is, daarom heeft hij ‘alleen’ orale handelingen gepleegd. Hierbij speelde hij wel met het geslachtsdeel van het kind.

De zaak kwam aan het licht toen op school er een les werd behandeld over vriendschap. Het kind zei huilend dat ze verkracht wordt door haar stiefvader. Hierop sloeg de leerkracht alarm bij de moeder. Op 17 juli rekwireerde de officier van justitie een gevangenisstraf van 6 jaar en psychologische begeleiding. De verdachte werd bijgestaan door de advocaat Chandra Algoe.  

Advocaat Algoe voerde aan dat uit het psychologisch rapport blijkt dat de man vanwege een psychisch gebrek niet begrijpt dat hij verkeerd heeft gehandeld. Bovendien heeft de man ook een onderontwikkeld normbesef. Aangezien volgens het psychologisch rapport de kans op herhaling matig is, vroeg de advocaat om strafvermindering. Rechter Ravenberg zei dat de verdachte doelbewust niet heeft gepenetreerd om zijn pakkans te verkleinen. “Toen de moeder je heeft aangesproken na de eerste keer, moet je hebben begrepen dat de handeling strafbaar was. Je bent doorgegaan, omdat je dacht dat je niet gepakt zou worden. Het kind heeft op school bescherming gezocht, die jij als stiefvader aan haar moest hebben gegeven”, zei de rechter. Ze mitigeerde de strafmaat en legde een straf van 5 jaar onvoorwaardelijk op met begeleiding bij het forensisch centrum.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: