President Santokhi: “Rechterlijke macht krijgt alle ruimte om onafhankelijk werk te doen”

President Chan Santokhi heeft onlangs aangegeven dat de rechterlijke macht alle ruimte krijgt om onafhankelijk haar werk te doen. Dit gaf de president aan in het programma Rashid Pierkhan’s Kal Aaj Aur Kal (KAAK). President Santokhi was te gast bij Faried Pierkhan die KAAK presenteert. Het Openbaar Ministerie zal versterkt worden. “Ik heb gevraagd dat er een speciale officier aangesteld wordt voor corruptie-onderzoekingen. Alle instituten van de staat zullen worden versterkt. Zo hebben bijvoorbeeld de militairen hun trots verloren. Zij gingen naar het werk om ingezet te worden als wachter. Die periode is voorbij. In de afgelopen jaren zijn alle instituten afgezwakt. Wij zullen aan institutionele versterking doen. We hebben goed overleg gehad met de rechterlijke macht.” De procureur-generaal en de waarnemend president van het Hof van Justitie zijn apart uitgenodigd voor een gesprek gaf het staatshoofd aan. “Geeft u ons aan waar de tekorten en gaps zijn,  wij gaan inkomen. De pg kon geen corruptiegevallen onderzoeken want hij kreeg de ruimte niet. Nu is die situatie anders. De regering gaat alle ondersteuning geven. De rechterlijke macht is onafhankelijk. Maar wij als regering zullen een faciliterende en ondersteunende rol vervullen”, aldus president Chan Santokhi.

Asad Mushtaq

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: