President Santokhi: “Omstreden rvc-leden worden vervangen”

President Chan Santokhi, heeft tijdens een uitgebreid tevens interactieve interview in het programma Rashid Pierkhan’s Kal Aaj aur Kal aangegeven dat alle districtscommissarissen worden vervangen. De nieuwe dc’s worden volgen de president op 25 augustus geïnstalleerd. Daarnaast gaf hij ook aan dat de omstreden leden van de verschillende raden van commissarissen ook worden vervangen. Het staatshoofd was te gast bij Faried Pierkhan die Kal Aaj Aur Kal presenteert.

Posities worden ingevuld volgens afspraken coalitie

Tijdens het programma heeft president Santokhi aangegeven dat bij de invulling van de verschillende posities rekening wordt gehouden met de afspraken die zijn gemaakt tussen de coalitiepartijen. Bij de VHP worden de posities ingevuld vanuit de structuren, de sponsoren. “Ik let op diversiteit van de Orange Movement en wij moeten ook de NPS accommoderen. In de afgelopen jaren is het zo dat het kabinet van de vp belast was met de coördinatie van de parastatale bedrijven. Ik heb de vp het mandaat gegeven om te beslissen bij de bemensing. Natuurlijk ga ik bij de belangrijke instituten zelf ook kijken als staatshoofd. Bij de invullingen van de Abop bleek dus dat sommige van de vorige leden mochten aanblijven. Dat heeft voor veel ruis gezorgd. Ik heb een goed gesprek gehad met de vp. Ik heb hem gevraagd om al die personen te vervangen. Daarvoor ga je weer een aandeelhoudersvergadering moeten houden. Die personen mag je houden als adviseurs, maar wij als regering hebben een verantwoordelijk naar het volk.” 

Dc’s

President Santokhi gaf ook aan dat alle districtscommissarissen worden vervangen. “Zij besturen het land op regionaal niveau. We hebben geconstateerd dat er nog vreemde zaken gaande zijn op de secretariaten. Tot nu toe zijn alle dc’s van de vorige regering nog in functie. Maar alle dc’s zullen vervangen worden. De nieuwe dc’s zijn al beëdigd. Ze gaan getraind worden en de minister van Regionale Ontwikkeling zal ze installeren. Inderdaad was er commotie rond dc Mike Nerkust van Paramaribo. Hij had gevraagd om nog aan te blijven aan de vicepresident. Maar een ieder wordt vervangen. Het besluit is dat zij op 25 augustus worden geïnstalleerd en de overdracht zullen doen. Er zal gekeken wie waar gaat, maar ze gaan niet thuis zitten”, aldus de president.

Asad Mushtaq

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: