President Santokhi: ‘Ik ga de first-lady inzetten’

President Chandrikapersad Santokhi heeft aangegeven dat de first-lady, Melissa Santokhi-Seenacherry, ingezet zal worden aan de hand van haar competenties. Volgens het staatshoofd is dat de nieuwe visie die deze president heeft. President Santokhi stelde dat het werk als first-lady naar kwetsbare groepen, sociaal maatschappelijk groepen en jongeren gecontinueerd zal worden. “Maar ik zal haar inzetten om ons land uit de crisis te halen. Net zoals ik alle Surinamers heb opgeroepen”. Volgens de President heeft Staatsolie in de afgelopen 10 jaren 2 miljard dollars aan inkomsten afgedragen aan de overheid. “Waar is het geld?”

Zij heeft de competentie

“Daarom hebben wij gekeken naar drie goed geschikte personen bij de invulling van de Raad van Commissarissen. Zo is Jim Bousaid, voormalig Hakrinbank directeur, een goede econoom volgens de president aangetrokken. Voorts is Ryan Nannan, technocraat verbonden aan de universiteit van Suriname. ook namens de VHP geplaatst in de Raad. Ik had ook een goede jurist nodig. Iemand met kennis van zowel Surinaams en Internationaal recht. Daar kwam Melissa Santokhi in beeld. Zij kent International business law. Zij kent de Internationale overeenkomsten die Staatsolie gaat sluiten. Zij is hier afgestudeerd. Zij heeft 5 jaar rechtersopleiding gehad. Zij heeft Master in  Business Law en Conflict hantering die ze nog afmaakt. Zij kan internationaal dingen toetsen en maakt aanspraak op”, stelde de president. “Zij kent als geen ander de inzichten van mij als president. Ik ga haar ook inzetten. Vanaf dag één helpt ze mij op het kabinet.” Volgens de president gaat de first-lady ook elders worden ingezet indien het moet. De president was samen first-lady Santokhi-Seenacherry te zien tijdens “een luchtig gesprek” in het programma Krin Taki.

Asad Mushtaq

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: