Nog steeds schaarste aan hele kippen

 “Er is nog steeds een schaarste aan hele kippen”, zeggen enkele burgers aan de krant. Een ondernemer die uitsluitend kip verkoopt in het centrum van Paramaribo, geeft in een gesprek aan dat men nog steeds ‘superkleine kippen’ of ‘kuikentjes’ kan vinden. “Ik kreeg eergisteren een levering, maar die bestond alleen uit kleine kippen. Ik heb dagelijks klanten die klagen, maar daaraan kan ik niets doen”, benadrukt de verkoper. “De supermarkt heeft wel kipdelen, maar geen hele Surinaamse kippen. Om een hele pak bouten te kopen, is ook geen voordeel. Twee losse boutjes kosten al SRD 20 en dan nog klein en twee grote komen al op SRD 25,75. Dus het leek mij toch verstandig om een hele pak te kopen”, zegt een burger aan de krant. Een kippenkweker geeft tijdens een gesprek aan dat dit probleem ontstaan is, omdat de kippen nog te jong zijn om te slachten. “Er zijn wel een paar grote over, maar niet veel. Voor nu kunnen er alleen kleine geleverd worden. Om grotere kippen te leveren, moet men nog even wachten. Ook de prijs is niet rendabel vanwege de hoge kosten van voer en andere zaken”, aldus de kweker.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: